Arctic Bleu Pure Arctische MSC Visolie

19,95

Pure Arctische MSC Visolie (vloeibaar) wordt speciaal voor Arctic Blue gemaakt van verse Arctische wilde vis.

De vloeibare visolie dankt zijn perfect zachte sinaasappelsmaak aan de zeer snelle verwerking van de vis in het koude Noord-Noorwegen.

Meer info

Eenheid

Aantal

+19,95
Webshop
Meer over
Arctic Bleu Pure Arctische MSC Visolie
  • Visolie met vitamine D (100% ADH) en hoge dosering EPA / DHA
  • Geschikt voor jong (vanaf 1 jaar) en oud
  • Ook geschikt in koude gerechten als smoothies, shakes en yoghurt
  • MSC keurmerk

Beschrijving
Wilde vette vis, zoals haring, sardientjes of makreel, is een hele goede bron van waardevolle onverzadigde vetzuren Omega-3 EPA en DHA én van vitamine D. Magere vis daarentegen (kibbeling, vissticks, tilapia en pangasius) bevat deze belangrijke voedingsstoffen nauwelijks. Pure Arctische MSC Visolie met vitamine D is er voor iedereen die moeite heeft met vette vis.

De dagdosering (5 ml) (één dessert- of koffielepel) Pure Arctische Visolie bevat de Omega-3 vetten van (omgerekend) ruim een halve haring. Het is wetenschappelijk bewezen dat deze hoeveelheid EPA en DHA goed is voor het hart**, goed is voor je gezichtsvermogen* (helpt om scherp te blijven zien) en goed is voor je hersenfunctie*. Het gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 250 mg DHA* of 250 mg EPA/DHA**. Dit zijn wettelijk goedgekeurde gezondheidsclaims. Maar liefst 20% van het vet in onze hersenen bestaat uit Omega-3 DHA; het is een belangrijke bouwsteen voor hersenen (zoals calcium dat is voor de botten).

De vitamine D in de visolie is belangrijk voor het behoud van sterke botten en sterke tanden. Vitamine D zorgt mede voor een goede weerstand en speelt een rol bij het behoud van sterke spieren.

Ingrediënten
Kabeljauwolie (vis), natuurlijk sinaasappel aroma, vitamine D (cholecalciferol), natuurlijk rozemarijn extract, antioxidant (tocoferolrijk extract en ascorbylpalmitaat).

Het vitamine E houdende natuurlijke antioxidant beschermt de gevoelige Omega-3 vetzuren.

Het sinaasappel aroma komt dus uit echte sinaasappels. Het rozemarijn extract uit echte rozemarijn blaadjes.
De olie is vrij van kunstmatige aroma’s en vrij van conserveringsmiddelen, kleur- of zoetstoffen.

Extra informatie
Onze unieke en lokale productiewijze heeft het MSC keurmerk opgeleverd, maar is ook verantwoordelijk voor de versheid van de olie. Versheid (niet geoxideerde olie) geeft een goede smaak, maar wordt (voor voedingskundigen en therapeuten) ook uitgedrukt in een getal. Dit is de zogenaamde totale oxidatieve waarde (kortgezegd Totox). De Totox waarde van de Pure Arctische Visolie is 5.

Deze zeer lage Totox waarde betekent dat de, voor oxidatie gevoelige, onverzadigde vetzuren in hele goede conditie zijn. Dit is precies de reden waarom de Pure Arctische Visolie zeer geschikt is om de Omega-3 Index te verhogen en een verstoorde Omega-6/Omega-3 vetzuurbalans te herstellen.

Gebruiksaanwijzing
Een fles van 250 ml bevat 50 dagdoseringen (5 ml) voor volwassenen.
Een fles van 150 ml bevat 30 dagdoseringen (5 ml) voor volwassenen.

Aanbevolen gebruik per dag (maatlepel zit in het doosje):

  • Volwassenen en kinderen vanaf 3 jaar: 1 dessert (koffie) lepel (5 ml) per dag.
  • Kinderen vanaf 1 tot 3 jaar: ½ dessert (koffie) lepel (2,5 ml) per dag.

Bij een grotere behoefte, is het voor volwassenen veilig, om een dubbele dosering per dag te nemen.

Visolie niet op de nuchtere maag innemen, maar tijdens of na een maaltijd, bij voorkeur een maaltijd die andere vetten bevat (bv. yoghurt bij ontbijt, ei of brood bij lunch of na het avondeten). Vanwege de smaak kan de olie ook heel goed worden gebruikt in bv. havermoutpap, yoghurt, vla, shakes of smoothies, etc. Het aanbevolen gebruik niet overschrijden.

 

Disclaimer
Levering
Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

©2023 Vitaal Trainer Proclaimer Privacy & cookies Cookies Webontwikkeling: 2nd Chapter