Vitakruid Zink Methionine & Koper

19,95

Zink draagt aan diverse processen in het lijf en is onder andere goed voor het skelte, gezichtvermogen, concentratie en huid, haar en nagels. Samen met koper heeft zink een positieve invloed op het immuunsysteem en zijn het anti-oxidanten.

Meer info

Eenheid

Aantal

+19,95
Webshop
Meer over
Vitakruid Zink Methionine & Koper
 • Zink en koper in de meest biologisch beschikbare vormen
 • Koper bijgevoegd voor het waarborgen van de balans
 • Dosering op basis van de interactie tussen zink en koper
 • Zink wordt belangrijkste sporenelement genoemd
 • Koper heeft talloze gezondheidsbevorderende effecten

Zink en koper in de meest biologisch beschikbare vormen
Methionine is een aminozuur dat uitstekend wordt opgenomen in het lichaam. Het aminozuur reageert goed op specifieke receptoren aan het begin van de dunne darm. Hierdoor komt het zink direct in de bloedcirculatie terecht, alwaar het zijn functie kan vervullen.
Daarnaast is zink methionine de enige vorm van zink die zich niet bindt aan fytaat, oxalaat of tanninen. Binding aan een van deze antinutriënten vermindert opname namelijk aanzienlijk. Bovendien hebben we koper in de vorm gluconaat aan deze formule toegevoegd. Kopergluconaat is het biologisch beschikbare koperzout van D-gluconzuur en de best opneembare kopervorm voorhanden.

Balans koper Koper bijgevoegd voor het waarborgen van de balans
De titel doet misschien al zoiets vermoeden, maar naast zink hebben we ook koper in de formule van Zink methionine & Koper opgenomen. Voornamelijk omdat zink suppletie de koper niveaus in het lichaam kunnen verminderen. Maar dat is niet de enige reden. De mineralen hebben namelijk een sterke interactie met elkaar.

Hoge dosering zink koper Dosering op basis van de interactie tussen zink en koper
Zink en koper hebben een bijzondere band met elkaar. De sporenelementen kunnen elkaar versterken, maar ook verschrikkelijk tegenwerken. De mineralen werken bijvoorbeeld samen wat betreft vruchtbaarheid, waar zink belangrijker is voor de man en koper meer waarde heeft voor de vrouw.
Problematisch echter is het effect van zink en koper op de vochthuishouding. Zo zorgt zink voor een verhoging van kalium, maar voor een verlaging van het natriumgehalte. Koper heeft precies een tegengestelde werking. Een goed gedoseerd zink en koper supplement kan deze scheefgroei rechtzetten. De Zink Methionine & Koper heeft een perfect afgestelde dosering waardoor onze vochthuidhouding mooi in balans blijft!

Zink wordt belangrijkste sporenelement genoemd
Misschien is zink wel het belangrijkste sporenelement voor ons menselijk lichaam. Het mineraal heeft een rol in talloze biochemische processen, waaronder de eiwitsynthese, het immuunsysteem, het celdelingsproces en het gezichtsvermogen. Voor de mannen onder ons, het blauwachtige metaal is ook goed voor de productie van de zaadcellen en de kwaliteit van het sperma.

Het complete lichaam bevat ongeveer twee tot drie gram zink, waarvan het merendeel te vinden is in de grote spieren. Hier wordt het essentiële sporenelement snel opgebruikt, waardoor zink voorraden ook adequaat aangevuld moeten worden. Dagelijks zinkrijke voeding consumeren is dus het devies, en dit ogenschijnlijk makkelijke advies slaan we massaal in de wind. Niet moedwillig, de landbouwontwikkeling van de laatste decennia heeft er simpelweg toe geleid dat onze fruit en groenten maar liefst 60% minder vitaminen en mineralen bevatten dan 20 jaar geleden.

Daarnaast vormen vegetariërs en veganisten een risicogroep voor een ontoereikend zinkniveau. Plantaardig zink wordt immers slecht opgenomen door het lichaam in verhouding tot zinkbronnen op dierlijke basis. Zink suppletie is dus voor een grotere groep aan te raden dan je bij voorbaat zou aannemen.

Gezondheidsbevorderende effecten koper 
Koper heeft talloze gezondheidsbevorderende effecten. Zo is het rood/geel glanzende mineraal onder meer goed voor het bindweefsel in de huid en het zenuwstelsel. Koper bevordert ook de energiestofwisseling en de normale pigmentatie van de huid. Verder kenmerkt de grondstof van onze vijfcentjes zich als ijzertransporteur en weerstandondersteuner.

Geoorloofde gezondheidsclaims

 • Zink is goed voor het skelet, celdelingsproces, gezichtsvermogen, de concentratie, haren, nagels en de vruchtbaarheid van de man
 • Zink draagt bij tot een normale DNA-synthese en een normaal testosterongehalte in het bloed
 • Zink helpt bij het opbouwen van lichaamseiwit
 • Zink voedt de huid
 • Zink draagt bij tot een normaal metabolisme van de macronutriënten en een normaal zuur-basemetabolisme
 • Zink en koper hebben een positieve invloed op het immuunsysteem
 • Zink en koper zijn antioxidanten
 • Koper is goed voor het bindweefsel in de huid en het zenuwstelsel
 • Koper bevordert de energiestofwisseling en de normale pigmentatie van de huid
 • Koper ondersteunt het ijzertransport in het lichaam

Aanbevolen dagdosering
Neem 1 capsule (bij voorkeur ’s avonds bij avondmaaltijd). Tenzij anders geadviseerd.

Ingrediënten
Aardappelzetmeel (vulstof), Vegetarische capsule, Zink (L-Monomethionine), Zonnebloemolie (anti klontermiddel), Magnesium stearaat (anti klontermiddel), Koper (Gluconaat).

Dit product bevat geen:
gluten, gist, lactose, suiker, conserveermiddelen, kunstmatige smaak- of kleurstoffen.

Samenstelling
1 vega capsule (dagdosering)
Disclaimer
Levering
Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

©2024 Vitaal Trainer Proclaimer Privacy & cookies Website door 2nd Chapter