Vitals Vitamine B12 + Folaat

19,95

Vitamine B12 met follaat draagt bij tot een normaal homocysteïnemetabolisme en heeft een positieve invloed op de werking van het immuunsysteem. Verder draagt het bij aan een normaal psychologisch functioneren helpt het vermoeidheid te verminderen.

Meer info

Eenheid

Aantal

+19,95
Webshop
Meer over
Vitals Vitamine B12 + Folaat
  • Hoge doseringen van de biologisch actieve vormen methylcobalamine, adenosylcobalamine en 5-MTHF
  • Optimale biologische beschikbaarheid
  • Vitamine B12 en folaat in één tablet voor meer gebruiksgemak
  • Bevat het superieure Quatrefolic® (5-MTHF gebonden aan glucosaminezout)
  • Smaakvolle zuigtabletjes voor opname via het mondslijmvlies

Vitamine B12 werkt nauw samen met folaat in het lichaam. Derhalve is het in de meeste gevallen van belang deze nutriënten gecombineerd in te nemen. Dit product bestaat uit 1000 mcg vitamine B12 in de biologisch actieve vormen methylcobalamine en adenosylcobalamine (ook wel dibencozide genoemd) en 500 mcg 5-methyltetrahydrofolaat (5-MTHF). Dit zijn de vormen zoals vitamine B12 en folaat door het lichaam gebruikt worden. In andere producten komt vitamine B12 vaak voor als cyanocobalamine en folaat als foliumzuur (pteroylmonoglutaminezuur). Dit zijn synthetische vormen die zo niet in de natuur voorkomen en door het lichaam omgezet moeten worden in de biologisch actieve vormen. Een probleem met pteroylmonoglutaminezuur is dat bij een relatief grote groep mensen de omzetting in 5-MTHF moeizaam verloopt. Daarom maakt Vitals gebruik van Quatrefolic®, dat bestaat uit 5-methyltetrahydrofolaat gebonden aan glucosaminezout omwille van de stabiliteit en superieure biologische beschikbaarheid.  Functies van vitamine B12 en folaatVitamine B12 en folaat zijn beide betrokken bij het celdelingsproces en zijn daarom onder andere nodig voor de aanmaak van rode bloedcellen. Vitamine B12 en folaat dragen daarnaast bij aan een normaal homocysteïnemetabolisme en hebben een positieve invloed op de werking van het immuunsysteem. Vitamine B12 en folaat zijn eveneens mede nodig voor normale hersen- en zenuwfuncties, en daarmee goed voor het concentratievermogen, geheugen en de gemoedstoestand. Vitamine B12 en folaat kunnen tot slot helpen om vermoeidheid te verminderen. 

Ingrediënten

Zoetstoffen (mannitol en xylitol, uit plantaardige bron), antiklontermiddel (magnesiumstearaat), smaakstof (kersenaroma), zuurteregelaar (citroenzuur), Quatrefolic® (5-methyltetrahydrofolaat glucosaminezout), methylcobalamine, adenosylcobalamine.

Gebruik

1 zuigtablet per dag onder de tong laten smelten, of zoals geadviseerd. Met zoetstoffen. Overmatig gebruik kan een laxerend effect hebben.

Bevat geen

Gluten, lactose, soja, GMO, conserveringsmiddelen en synthetische geur- en kleurstoffen. Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Toegestane gezondheidsclaims Vitamine B12 en folaat 

Spelen een rol in het celdelingsproces zijn van belang voor de vorming van rode bloedcellen dragen bij tot een normaal homocysteïnemetabolisme hebben een positieve invloed op de werking van het immuunsysteem dragen bij aan normaal psychologisch functioneren kunnen helpen vermoeidheid te verminderen.

Dit product is een voedingssupplement (Vitaminepreparaat). Houd u aan de aanbevolen dosering. Een gevarieerde, evenwichtige voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijk. Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding. 

Samenstelling
Samenstelling per zuigtablet: (dagdosering) %RI*
Disclaimer
Levering
Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

©2023 Vitaal Trainer Proclaimer Privacy & cookies Cookies Webontwikkeling: 2nd Chapter