14 augustus 2019

Blog: Keuzestress in de supermarkt

Wat is nu gezond?

Over wat nu precies gezond is zijn de meningen verdeeld. Als je wilt afvallen kan je uit 1001 diëten kiezen. Van Atkins tot appeldieet, Paleo tot ketogeen, vetarm of eiwitrijk; allemaal beloven ze dat de kilo’s eraf vliegen. Waarom is er niet een dieet dat voor iedereen werkt? Waarom krijgt de één last van pukkeltjes als hij aardbeien eet en de ander niet? Waarom zijn er niet gewoon voedingsmiddelen die voor iedereen gezond zijn?

Het antwoord op deze vraag is zowel simpel als complex. Simpel, omdat iedereen wel weet dat je genoeg groente en fruit nodig hebt. Daarnaast moet je gevarieerd eten, genoeg water drinken en je consumptie aan suiker, bewerkte koolhydraten (snoep, koek, gebak, chips e.d.) beperken.

Complex, omdat ieder mens uniek is; wat voor de één gezond is, kan voor de ander vergif zijn. Daarbij zijn we verleerd om naar ons eigen lichaam te luisteren. Het lichaam geeft namelijk zelf heel goed aan of dingen gezond voor je zijn of niet. Als je elke dag vermoeid bent, niet kunt focussen en doorgaans niet opgewekt en positief bent dan vertelt je lichaam dat er werk aan de winkel is. Naast voeding speelt ook beweging en je mentale gesteldheid een belangrijke rol.

Voeding kan een brug zijn richting gezondheid, maar ook richting ziekte. Voeding kan veroudering vertragen of versnellen. Voeding kan je in je eigen kracht brengen of er juist vanaf. Je gezondheid behouden en versterken vraagt energie, toewijding en eigen verantwoordelijkheid. In de komende blogs wil ik graag hier meer over vertellen.

Voedingssupplementen

Zoals jullie weten hebben we onlangs onze nieuwe website gelanceerd. Aan deze website hebben we een aparte webshop gekoppeld waarin o.a. voedingssupplementen verkrijgbaar zijn.
Waarom voedingssupplementen? Afhankelijk van je klachten of levensfase, kan je soms wat extra ondersteuning gebruiken. Lukt het niet om elke dag minimaal 300 gram (en dat is nog minimaal!) aan groenten te eten, heb je last van stress, heb je klachten of sport je veel en intensief? Dan kan het zijn dat je lichaam extra suppletie nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. Ook wanneer je geen klachten hebt en je je fit en energiek wilt voelen, kan het goed zijn je gezondheid te ondersteunen door middel van suppletie.

Wil je hier meer over weten of wil je advies over de producten die we verkopen? Laat het me weten en stuur een mail naar info@vitaaltrainer.nl.

VorigeOverzichtVolgende
Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

©2021 Vitaal Trainer Proclaimer Privacy & cookies Cookies Webontwikkeling: 2nd Chapter